Nyheder

Foråret nærmer sig!

Foråret nærmer sig!

Så nærmer foråret sig og det lille stiudvalg under landsbyforeningen har holdt sit årlige planlægningsmøde og drøftet dels ”Sporet i Vådområdet”s vedligeholdelse og arrangementer i sommerhalvåret.
Vi blev enige om et arrangement i maj og et i august måned. Det første bliver en tur med historisk islæt og i aug. en tur rundt i den smukke natur omkring vådområdet,

”Lillefut” og Mejeriets historie.
Torsdag den 3. maj kl. 19.00 er Mejeriet som tidligere arbejdsplads for mange hjarupborgere midtpunktet.

Vi starter ved Mejeriet og går først ”Lillefut”-turen. - Hvor ligger ”Lillefut”? - Ja, det ved kun de ældre hjarupborgere! (Jeg vidste det ikke trods mine 50 år i Hjarup)- Følger man med på denne korte tur ad Sidselbankvej, Hjarupgårdsvej, ”Lillefut” og tilbage til Mejeriet glemmer man aldrig ”Lillefut” i Hjarup!

På Mejeriet vises en film (på DVD) fra 1953 om livet på Mejeriet, da det var et meget anerkendt  mejeri med fremstilling af Danablu-ost, som var en stor eksportvare til bl.a. England og USA. - Forskellige ting på Mejeriet i dag viser, at der har været liv på stedet.
Hans Kjeld vil, før vi ser filmen, kort fortælle om Mejeriets oprindelse i slutningen af 1800-tallet til dets nedlæggelse i 1978.

Den medbragte kaffe/te eller andet nydes i Mejerihaven.
Alle er meget velkomne til at høre om en lille del af Hjarups historie.

Turledere: Laue Lund, telf. 25369292 og Hans Kjeld, telf. 61775455.

Arrangører: Hjarup Landsbyforening(stiudvalget) og Danmarks Naturfredningsforening

 

Sommertur i august.

Fredag den 10. august kl 19.00 går turen ad Sporet i Vådområdet medstart fra det gamle rensningsanlæg ved Fløjbjergvej ( skilt: Natursti) ad en del af stien til ”Paradiset” - hører om historen bag stedet – og fortsætter langs hegnet til området ved flyvepladsen, forbi skoven og mergelgraven og tilbage til Søslette langs søen.
Her nydes den medbragte kaffe/ te eller andet i forhåbentlig lunt vejr og så slutter vi med en hyggestund her.

Turledere: Laue Lund, telf. 25369292 og Hans Kjeld, telf. 61775455, der som altid har noget at berette om ”naturen netop nu”.

Alle er naturligvis velkomne. - Tag traveskoene på og nyd den smukke natur!

NB: Hans Kjeld vil sørge for transport tilbage til bilerne.

                                              
Arrangører: Hjarup Landsbyforening (stiudvalget) og Danmarks Naturfredningsforening.

<< Forrige side