Nyheder

Hvad sker der i Hjarup Vådområde?

Hvad sker der i Hjarup Vådområde?

Så står foråret for døren og ”alting foldes ud”!  Man ser det i haven, og når man bevæger sig ud i naturen. Mange planter har allerede sat skud og vist, at lysere tider er på vej.

Det gælder også livet på Sporet i Vådområdet! - Efter en våd vinter, hvor vandet har oversvømmet store områder og vist et rigt fugleliv, er området så småt ved at finde sit naturlige leje- Så bliver  der tid til ”forårsrengøringen” , som allerede har været i gang et stykke tid.

Vi har fået et længe næret ønske om en fugletavle ved Søgård Sø opfyldt med hjælp fra Friluftsrådet, der har sponsoreret 75% af udgifterne. Vi allierede os med Helle fra Grafisk tegnestue i byen og fik udarbejdet en tavle over de fugle , man kan se i Vådområdet, og det er efterhånden ikke så få! Tavlen er sat op ved fugletårnet ved søen og er bestemy et besøg værd.

Der er også efter originale opskrifter ved at blive bygget en ynglekasse til isfuglene og som sættes op ved bækken. Området er kendt for at have isfuglene som faste beboere, så nu  må vi vente og se om den tages i brug!

Der er steder, der skal beskæres, så det er fremkommeligt -  tråd på ”Langebro”,der skal udskiftes   og laves fuglekasser, som erstatning for de gamle. Alt sammen noget stiudvalget tager sig af.

Lørdag den 16. april kl. 10.00 indbyder vi til en fuglekasse- og stitur i vådområdet med afgang fra Søslette ( Søbjergvej 11). Turen er lagt en lørdag formiddag for også at give børnene mulighed for en oplevelse i naturen.
Denne gang går turen gennem et endnu ikke fastlagt område og tilbage til Søslette, hvor Hans og Martinus står klar med træ, søm og hammer, så der kan komme rigtig mange kasser op i omegnen.
Hans og Laue har altid noget spændende at vise – ikke mindst til børnene, der på turen sidste år fik lov til gennem uglegylp at se, hvad uglerne lever af.
Der bliver også mulighed for en tur til fugletårnet for at se den nye fugletavle.

Vi håber på at rigtig mange vil komme foråret i møde på denne måde.

På stiudvalgets vegne 
Gerda Petersen.

<< Forrige side